Τι είναι το Facebook

Το Facebook είναι χώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους

Το Facebook σήμερα έχει πάνω από 1 δις ενεργούς χρήστες, κατατάσσοντάς το έτσι στη λίστα ταξινόμησης του Alexa ως ένα από τα δημοφιλέστερα web sites του πλανήτη (2ο μετά το google). Επίσης, το Facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα sites για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά.

Το facebook για την επιχειρηση

Τι μπορούμε να κάνουμε στo facebook.

Μπορούμε να φτιάξουμε:

  • Page
  • Events
  • Check in spots
  • Facebook advertising
  • Διαγωνισμοί

 

Page

Στο facebook μπορούμε να φτιάξουμε σελίδα (page) για την επιχείρηση μας, να την κοινοποιήσουμε δημιουργώντας fans που με τη σειρά τους την κοινοποιούν στην δική τους κοινότητα, στους δικούς τους φίλους δηλαδή.

Η διαφορά του page με το profile είναι ότι το page είναι σελίδα που ΔΕΝ αναφέρετε σε φυσικό πρόσωπο αλλά σε μια επιχείρηση. Έτσι επιτρέπει να έχουμε πολλούς διαχειριστές και όχι μόνο ένα όπως στην περίπτωση του profile.

Επίσης σημαντικό είναι ότι στο Page μπορούμε να βάλουμε όλα τα στοιχεία της επιχείρησης μας και να την τοποθετήσουμε στο χάρτη για να μπορούν όλοι να δουν που βρίσκετε η επιχείρηση και να μπορούν να την επισκεφτούν ή ακόμα και να την κοινοποιήσουν στο δικό τους profile για να το δουν οι δικοί τους φίλοι ή να κάνουν check in με το smart phone.

 

Check in spot

Το Check in είναι μια δυνατότητα που έχουν οι χρήστες του facebook μέσω του smart phone να κοινοποιούν στους φίλους τους την τρέχουσα τοποθεσία τους.

Κάνοντας check in σε ένα μέρος αυτομάτως στην οθόνη του κινητού των φίλων μου εμφανίζεται ένα pop up μήνυμα που λέει ότι ο τάδε βρίσκεται στην τάδε τοποθεσία η στο τάδε μαγαζί.

 

Events

Ανάλογα την επιχείρηση και τις δραστηριότητες το facebook σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε events.

Ένα event λοιπόν που επρόκειτο να γίνει κοινοποιείτε στους θαυμαστές  της σελίδας σας (page) της επιχείρησης σας, δίνοντάς την δυνατότητα να προσκαλέσετε εσείς αλλά και οι φίλοι σας κόσμο σε αυτό το event.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα  ενημέρωσης από το facebook για τον αριθμό τον προσκεκλημένων αλλά και το ποιοι έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν, ποιοί ίσως παρευρεθούν και ποιοι όχι.

 

Facebook advertising

Τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης στο Facebook;

  • Προσεγγίζετε στοχευμένα τους υποψήφιους πελάτες σας
  • Δημιουργείτε μια κοινότητα γύρω από την επιχείρησή σας
  • Μετατρέπετε τις νέες διασυνδέσεις σας σε πωλήσεις

Διαγωνισμοί

Άλλος ένας τρόπος για αυξήσετε τα μέλη στη σελίδα σας πιο γρήγορα.

 

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας.

 

 

 

 

FYI: